Spelenderwijs een sociale hond, ontdek de geheimen van het spel

Door Gabriella Time to Play Ongecategoriseerd
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Wil je ook een sociale hond die leuk speelt met andere honden? Waar je heerlijk ontspannen wandelingen mee kan maken? In deze cursus leer je de geheimen ontdekken in het spel van honden, de basis voor een sociale hond.

 

Spelenderwijs een sociale hond

 

In Nederland zijn veel drukbezochte uitlaatplekken en zelfs speciaal aangelegde speelplaatsen voor de viervoeters. Maar hoe sociaal en speels lopen eigenlijk al deze ontmoetingen?

Helaas niet altijd even sociaal. Sterker nog, voor veel honden ontstaat hier zelfs probleemgedrag naar andere honden. De hond doet een vervelende ervaring op met niet zelden een conflict tussen de eigenaren tot gevolg. Hoe klein een aanvaring tussen de honden soms ook lijkt, de gevolgen kunnen voor het dier een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten die lang in het geheugen blijft. Dat maakt de kans op een fijne ontspannen wandeling de volgende keer een stuk kleiner, super jammer!

 

Ontdek de geheimen van het spel

 

In deze cursus leer je het waarom en het effect van spel voor jouw hond. Welke voorkeur voor spel er zijn en wat past bij jouw hond? Je gaat zien hoe je leuk spel kan herkennen maar ook wat de risico’s zijn en wanneer ingrijpen nodig is. Ik geef je tips mee hoe je voor jouw hond een geschikte speelpartner uit kan zoeken of wanneer je de hond beter niet kan laten spelen.

 

Verbeter de relatie met jouw hond

 

Waarom streven naar een sociale hond? Een hond die goed kan omgaan met soortgenoten en mensen, zorgt voor minder stress en meer genot tijdens jullie gezamenlijke avonturen. Deze cursus richt zich op het voorkomen van problematisch gedrag dat kan ontstaan tijdens spel en interacties, waardoor jullie relatie en de veiligheid van je hond worden verbeterd.

 

Wat ga je leren in deze cursus?

 

Van het herkennen van gezond spel tot het begrijpen van de speelvoorkeuren van je hond, deze cursus dekt alle essentiële aspecten. Je leert ook de risico’s van spel herkennen en wanneer je moet ingrijpen om de veiligheid te waarborgen. We zullen echter niet ingaan op trainingstechnieken die niet direct gerelateerd zijn aan spel en socialisatie.

Toon meer

Wat ga je leren?

 • * Wat jouw hond leert tijdens spel met soortgenoten
 • * Leuk en geen leuk spel tussen honden herkennen
 • * Wanneer kan je het beste ingrijpen?
 • * Welke vormen van spel zijn er en wat past bij jouw hond?
 • * Zelf zorgen voor sociale speelse ontmoetingen voor jouw viervoeter

Cursus inhoud

De kracht van het spelen

 • De kracht van het spelen
  06:13
 • Het effect van het spel
  03:11
 • Kan jij het geheim ontrafelen?

Hoe ziet spel eruit?

Speelvoorkeur van de hond

Spel of geen spel?

Creëer speelse ontmoetingen voor de hond

Tot slot

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling